Védőoltásokról - a tények alapján

2012 és 2018 között egy blogot vezettem a védőoltásokról, melynek anyaga könyv formában is megjelent. Bár ma már sok mindent máshogy fogalmaznék meg, a tartalma úgy gondolom, hogy helytálló, jelenleg is egyedülálló magyar nyelven, és átfogó ismeretek ad a védőoltásokról, különös tekintettel a leggyakrabban vitákat kiváltó kérdésekre. Ezeket igyekeztem minden esetben strukturálni, szisztematikusan áttekinteni a bizonyítékokat, hangsúlyosan kitérve a megbízhatóságuk kérdésére is. Erős volt a módszertani fókuszom: minden esetben igyekeztem bemutatni, hogy egy kérdést egyáltalán milyen módszerekkel lehet empirikusan megvizsgálni, ezeknek mik az előnyeik, hátrányaik, alkalmazási területeik.

Ez a blogom itt érhető el, a tartalma “könyv” formájában pedig itt: Ferenci Tamás: Védőoltásokról - a tények alapján. A felhasznált irodalmi hivatkozások BibTeX-es formátumban innen tölthetőek le, a grafikonokat készítő R-es program pedig innen.

A blog tartalmának nagyon rövid összefoglalójaként ezt a cikksorozatomat tudom ajánlani (Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle, 20:(1) pp. 45-50. és 20:(2) pp. 99-104. 2015).

A fenti blogból, a Medicina Kiadó gondozásában “igazi” könyv is készült.